Advocats nul·litat tarjetes bancaries

Nul·litat targetes Carrefour Pass, un jutge de Terrassa declara nul·litat contra el criteri del TS

El 4 d’octubre passat, el Tribunal Suprem dictava Sentència pronunciant-se sobre un contracte de targeta revolving de l’any 2001, any en què el Banc d’Espanya encara no publicava estadístiques sobre el tipus d’interès en aquest tipus de contractes. En aquesta Sentència, dictaminada que a la dècada d’entre 1999 i 2009, el tipus mitjà de les targetes revolving va oscil·lar entre el 23% i el 26%.

Aquestes dades resultaven del tot sorprenents, ja que els tipus mitjans als quals feia referència, no es contemplen en fonts oficials, sinó en revistes financeres o estudis de consum, majoritàriament, redactats per les mateixes entitats.

Tot i això, s’ha obtingut Sentència del Jutjat de Primera Instància núm. 3 de Terrassa, declarant la nul·litat d’un contracte de “Targeta Carrefour Pass” de l’any 2002, per considerar usurària una TAE del 20,65%, que s’havia anat incrementant fins a assolir un 21,99%.

En aquest sentit, la jutgessa argumenta la seva decisió sobre la base de les resolucions que s’havien dictat per, pràcticament, la totalitat dels tribunals: “Fins al juny del 2010 no trobem estadístiques oficials relatives al tipus d’interès revolving, motiu pel qual els tribunals acudim a taules d’interès oficials, concretament crèdit al consum de 1 a 5 anys, perquè és el més similar”.

Com a conseqüència de la declaració de nul·litat del contracte, aquesta afectada recuperarà les quantitats pagades per sobre del capital disposat, i que si escau, pugen a 13.915,81€.

¿Necessites els nostres serveis en dret bancari?

Experts en Dret Bancari

Resumen
Nul·litat targetes Carrefour Pass, un jutge de Terrassa declara nul·litat contra el criteri del TS
Nombre del artículo
Nul·litat targetes Carrefour Pass, un jutge de Terrassa declara nul·litat contra el criteri del TS
Descripción
Nul·litat targetes Carrefour Pass, un jutge de Terrassa declara nul·litat contra el criteri del TS
Publisher Name
ADVOCATS BLANCO MORA
Publisher Logo
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?