Jutjat de Barcelona perdona un deute de 68.000 € a un home en temps rècord

“Jo esperava que el procés es prolongués durant un any”, ha confessat el client

El Jutjat Mercantil núm. 11 de Barcelona ha perdonat un deute de 68.881,52 euros a un veí de Vilanova i la Geltrú, en menys de tres mesos gràcies a la Llei de la Segona Oportunitat.

Cal assenyalar que l’home era empresari i administrador d’una empresa de metal·listeria que es va veure afectada de manera directa per la crisi immobiliària del 2008, per la qual cosa es va veure obligat a iniciar un procediment concursal.

Tal com recorda l’advocada,«arran de l’esmentada crisi va anar veient com tot l’esforç realitzat per la seva família per aixecar una empresa rendible, sense cap mena de culpa, s’anava esvaint alhora que anava perdent els seus estalvis perquè havia de voler atendre les obligacions adquirides a manera personal, mitjançant avals i garanties personals». A més, afegeix que «la situació familiar va arribar fins al punt que va haver de suportar la pèrdua de la seva vivenda i, després d’aquesta dolorosa situació, va tenir assumir el deute pendent que no va poder ser cancel·lat».

Per part seva, el client del despatx explica que «han estat anys molt durs, d’un autèntic calvari, ja que en un dia arribava a rebre fins a 10 o 12 trucades perquè pagués els deutes. Va ser un assetjament interminable que a nivell psicològic passa factura. De fet, la moral va caure en picat i és afecte a la salut. Aquest perdó dels deutes ha suposat una gran alegria i ara torno a ser persona».

UN PROCEDIMENT RÀPID

A la corresponent interlocutòria amb data del 19 de gener passat, el jutge li concedeix l’exoneració definitiva del passiu insatisfet sense massa activa. Igualment, recorda l’usuari que el 26 d’octubre del 2022 va sol·licitar la declaració de concurs voluntari indicant a l’escrit que no tenia massa activa embargable per fer front a les seves obligacions.

Posteriorment, el 4 de novembre de l’any passat, el magistrat va dictar una interlocutòria declarant un concurs voluntari sense massa i ordenant la publicació dels edictes corresponents per als quals creditors poguessin personar-se i sol·licitar la designa d’administrador concursal.

Als efectes anteriors no es va personar cap creditor, excepte l’Agència Estatal de l’Administració Tributària, però només per conèixer el curs del procediment i al·legant que quedava crèdit públic per pagar, cosa que va ser rebatuda immediatament pel despatx, en no ser correcta aquesta afirmació.

Finalment, en no constar cap oposició al reconeixement del dret a l’exoneració del passiu insatisfet (EPI), el 19 de gener passat el jutge va emetre la citada Interlocutòria en què li perdonava els deutes que havia acumulat al llarg dels anys.

«Ha anat tot molt de pressa. De fet, jo esperava que el procés es prolongués durant un any, però la realitat ha estat molt diferent i encara ho estic assimilant. He de reconèixer que quan em van comunicar el perdó dels deutes em va agafar en fora de joc», explica el client.

UNA INCREDULITAT QUE ES CONVERTEIX EN ESPERANÇA

D’aquesta manera, després d’obtenir el perdó dels deutes i acabar d’atacar els últims serrells, com la baixa de les dades als fitxers de morositat al CIRBE, el client pot tornar a iniciar el camí amb una nova il·lusió i amb l’experiència d’haver passat per un llarg camí de situacions dures.

La Llei de la Segona Oportunitat cada vegada atorga més possibilitats a les persones de bona fe que s’hi acullen. Per acollir-se a aquesta llei s’han de complir uns requisits que inclouen, entre d’altres, que no s’hagi condemnat per delictes contra el patrimoni, Hisenda, la Seguretat Social, l’ordre públic o contra els treballadors durant els 10 anys. anys anteriors a la sol·licitud.

Fuente: https://www.economistjurist.es/

Necessites un advocat expert en Dret Bancari?

A Advocats Blanco Mora t’escoltem
Resumen
Jutjat de Barcelona perdona un deute de 68.000 €
Nombre del artículo
Jutjat de Barcelona perdona un deute de 68.000 €
Descripción
Jutjat de Barcelona perdona un deute de 68.000 € a un home en temps rècord
Autor
Publisher Name
ADVOCATS BLANCO MORA
Publisher Logo
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?