Les queixes s’investigaran per impulsar mesures correctores o derivar-les a les autoritats judicials
El Consell de l’Advocacia Catalana va engegar el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, un canal per denunciar possibles casos de discriminació per raó de sexe o gènere entre la professió. L’accés a aquesta eina es farà a través de la pàgina web del Consell o mitjançant el correu electrònic. La iniciativa ha estat portada a terme per la Comissió de Violència Masclista i Igualtat del Consell.
L’objectiu del canal és facilitar a qualsevol col·legiat o col·legiada, al personal intern del Consell, als mateixos col·legis professionals de l’advocacia o a terceres persones que tinguin o hagin tingut relació amb operadors jurídics, que puguin denunciar situacions de risc o incompliments de la llei , del Codi Ètic de l’advocacia catalana o de les normes deontològiques per actes de discriminació per raó de sexe o de gènere.
La Comissió d’Ètica del Consell és la responsable d’estudiar totes les queixes o les denúncies, garantint sempre la confidencialitat i l’anonimat del denunciant.
“Volem acompanyar totes les persones de l’àmbit de l’advocacia que, en l’exercici de la professió, poden estar patint algun tipus de discriminació per raó de sexe o de gènere i que fins ara no disposaven d’una eina específica per expressar aquest tipus de queixes o denúncies”, ha volgut ressaltar la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del Col·legi de Reus, Encarna Orduna.
La responsable de la Comissió de Violència Masclista i Igualtat del Consell i degana del Col·legi de Sant Feliu de Llobregat, Eva Ribó, ha esmentat que un dels objectius del canal serà: “intentar resoldre aquests possibles conflictes a través de la figura jurídica de la mediació, sempre que l’ordenament jurídic ho permeti”.
Canal ètic
Així mateix, el nou canal es complementa amb l‟obertura d‟un altre canal més genèric, el Canal Ètic, que amb un funcionament idèntic es permetrà fer arribar queixes o denúncies sobre possibles situacions d‟incompliment de l‟ordenament jurídic o del Codi Ètic del Consell de l‟Advocacia Catalana . L’accés es pot fer mitjançant la pàgina web del Consell o el correu electrònic.
Font: https://www.economistjurist.es
Necessites un advocat expert en dret civil?
Advocats especialistes en discriminació sexual o de gènere a Mataró

