ciberdelinquencia advocats a mataro

Detectius digitals per la lluita contra la ciberdelinqüència

Avui dia, termes com ciberdelinqüència, cibercriminals o phishing, malauradament són molt presents a la nostra societat.

La ciberdelinqüència fa referència a delictes que es fan a través de xarxes públiques o privades d’internet i que tenen com a objectiu danyar o destruir dades informàtiques.

Aquests fets causen directament el dret a la privadesa, la integritat i la imatge de l’individu.

Actualment hi ha diferents tipus de ciberdelinqüència com són l’accés no permès per part de tercers, els virus informàtics o el phishing.

Aquest últim, el ciberdelicte més comú, basat en l’enviament de correus falsos d’una web determinada on la víctima tingui dades personals o econòmiques. L’afectat en fer clic a l’enllaç introdueix les vostres dades, que arribaran directament a l’estafador que ha falsificat la web.

Les principals causes que han provocat el continu auge d’estafes per internet han estat degudes a factors com la situació de crisi econòmica de determinats individus, alhora que també, segons estudis, es dóna cada cop més entre gent jove, amb estudis superiors a informàtica, ja que per a ells suposa una manera fàcil i ràpida d’obtenir ingressos econòmics.

Tots ells tenen com a finalitat realitzar actes delictius directament sobre una persona, com seria el cas del ciberassetjament o la suplantació d’identitat. També poden fer malbé o destruir els sistemes informàtics d’una entitat, amb el propòsit de fer-ne un ús fraudulent i tenir accés a les dades personals i confidencials.

La delinqüència en línia pot ocasionar grans conseqüències com els robatoris de dades informàtiques, la violació de dades personals o la suplantació de llocs web, entre moltes altres.

És cert, que per posar solució a tots aquests problemes podem acudir a tècniques com són la protecció per programari, fer còpies de seguretat externes, disposar de contrasenyes segures i encriptació de missatges o tenir un programari al núvol.

Però moltes vegades, amb això no en tenim prou i cal acudir als detectius digitals, ja que tenen un paper clau per posar solució a aquest gran problema.

No només es limiten al rastreig de correus electrònics, sinó que també s’inclou qualsevol dispositiu electrònic i qualsevol format de missatge o document, fins i tot els que no han estat guardats cap vegada en un disc dur.

A l’hora d’acudir a un judici com a demandant d’aquests casos, les proves electròniques són molt importants i tot això és gràcies a l’ajuda dels professionals.

 

Font: diariojuridico.com

Necessites un advocat expert en Dret Penal?

Advocats especialistes en delictes de ciberdelinqüència, cibercriminals o phishing.

Resumen
Detectius digitals per la lluita contra la ciberdelinqüència
Nombre del artículo
Detectius digitals per la lluita contra la ciberdelinqüència
Descripción
Avui dia, termes com ciberdelinqüència, cibercriminals o phishing, malauradament són molt presents a la nostra societat.
Autor
Publisher Name
ABOGADOS BLANCO MORA
Publisher Logo
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?